تاکید کابل بر اهمیت بندر چابهار برای تجارت هند و افغانستان ۱۱ نظامی پاکستانی در تازه‌ترین حمله تروریستی کشته شدند پوتین: اعتبار جایزه صلح نوبل تا حد زیادی از بین رفته است هشدار ایران درباره پیامدهای تحرکات نظامی مداخله‌جویانه آمریکا در کارائیب واکنش کاخ سفید به ناکامی ترامپ در دستیابی به جایزه صلح نوبل نتانیاهو: اسرائیل با چالش‌های بزرگی در منطقه روبرو است ‌می‌رسد نوای «نَصرٌ مِن اللّه» از حریم رضا (ع) | راهپیمایی «بشارت نصر» در مشهد برگزار شد آیت‌الله علم‌الهدی: آسایش مردم در بهبود معیشت و نه زندگی غربی است | ضرورت برخورد جدی قوه قضائیه و مجریه با محتکران اقتصادی عضو کمیسیون امنیت ملی: بیانیه شورای همکاری خلیج فارس تاثیری بر روابط ایران و همسایگان ندارد جایزه صلح نوبل به ماریا ماچادو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا، رسید آیا سقف حقوق و بیمه کارگران ساختمانی اصلاح می‌شود؟ حمایت روسیه از احتمال اعطای نوبل صلح به ترامپ لاوروف: غرب ناقض واقعی برجام است، نه ایران یک نماینده مجلس: تبیین درست مکانیسم ماشه، اثرات روانی منفی آن را در کشور کاهش می‌دهد فرانسه: نیروی امنیتی بین المللی برای حمایت از صلح غزه تشکیل می‌شود آمریکا ۹۳ شخصیت حقیقی و حقوقی مرتبط با ایران را تحریم کرد ادعای رسانه‌های افغانستان: ارتش پاکستان مسئولیت حمله امشب به کابل را بر عهده گرفت حمله اسرائیل به جنوب غزه؛ چند فلسطینی به شهادت رسیدند جهاد اسلامی: سلاح و مقاومت ما، ضامن اصلی اجرای توافق آتش‌بس غزه است سخنگوی دولت: تهران همواره در کنار مردم فلسطین بوده است خلیل الحیه: جنگ غزه پایان یافت | تجلیل از مقاومت مردم غزه عبدالملک الحوثی: اسرائیل خونین‌ترین جنایات عصر حاضر را مرتکب شده است چین ۱۴ شرکت و سازمان آمریکایی و کانادایی را تحریم کرد روسیه: طرفین توافق پایان جنگ در غزه به تعهدات خود عمل کنند وزیر خارجه اسرائیل: قصد از سرگرفتن جنگ در غزه را نداریم ترامپ: به خاورمیانه سفر می‌کنم | با ایران همکاری می‌کنیم ویتکاف و داماد ترامپ وارد سرزمین های اشغالی شدند
سرخط خبرها

واکنش قاطع ایران به گزاف گویی عربستان درباره برنامه هسته‌ای ایران

  • کد خبر: ۸۲۳۳۷
  • ۰۸ مهر ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۶
واکنش قاطع ایران به گزاف گویی عربستان درباره برنامه هسته‌ای ایران
وزیر امور خارجه عربستان در مراسم گرامیداشت «روز بین المللی انهدام کامل سلاح‌های هسته ای» با اشاره به برنامه هسته‌ای ایران اظهارات بی‌اساسی را مطرح کرد که با واکنش تند و قاطع مقامات کشورمان روبرو شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ درحاشیه برنامه سالانه نشست مقامات عالی رتبه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، گرامیداشت «روز بین المللی انهدام کامل سلاح‌های هسته ای» با حضور سران، وزرای امور خارجه و مقامات عالی رتبه کشور‌های عضو سازمان ملل متحد در مقر این سازمان در نیویورک برگزار شد.

در این نشست، فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی، درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران گفت: ریاض از تلاش‌های بین المللی برای اطمینان یافتن از اینکه ایران به تسلیحات هسته‌ای دست پیدا نمی‌کند، حمایت می‌کند. او در این باره بر مسئولیت جامعه بین المللی در زمینه آنچه «تخطی‌های هسته‌ای ایران» دانست، تأکید می‌کند.

وی افزود: عربستان به معاهده‌هایی که خواستار امحاء تسلیحات هسته‌ای هستند، توجه فراوان نشان می‌دهد. موضع عربستان سعودی مبتنی بر اصل حق کشور‌ها برای استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای است.

اما در پاسخ به اتهامات بی اساس وزیر خارجه عربستان سعودی درباره برنامه هسته‌ای ایران، رضا نجفی، سرپرست معاونت حقوقی و امور بین الملل وزارت امور خارجه که به نمایندگی از ایران در این نشست حضور داشت، ضمن رد این اتهامات بر لزوم انجام شفاف سازی فعالیت‌های هسته‌ای عربستان تحت نظر آژانس بین المللی انرژی هسته‌ای از طریق اجرای توافق نامه جامع پادمان هسته‌ای تأکید و درخواست کرد که د ر صورت اجرانشدن درخواست آژانس توسط عربستان، هرگونه همکاری بین المللی با این کشور متوقف شود.

نجفی با بیان اینکه ایران، حفظ، ذخیره سازی، توسعه، کاربرد و اشاعه سلاح‌های هسته‌ای را در سطح جهانی و منطقه‌ای قویا رد می‌کند، خواستار خلع سلاح هسته‌ای جهانی شد و گفت: از نظر ما، تحقق خلع سلاح هسته‌ای جهانی و رفع تهدید کاربرد این سلاح‌ها یک مسئولیت حقوقی، سیاسی و اخلاقی همه دولت‌ها به طور عام و قدرت‌های هسته‌ای به طور خاص است.

وی با بیان اینکه «همچنان شاهدیم قدرت‌های هسته‌ای و برخی از متحدان آن‌ها بر بازدارندگی هسته‌ای تکیه می‌کنند»، برنامه‌های آن‌ها برای مدرن سازی و تقویت زرادخانه‌های هسته‌ای شان را نقض آشکار روح و مفاد معاهده منع اشاعه سلاح‌های هسته‌ای عنوان کرد. نماینده جمهوری اسلامی ایران در این نشست، رد مذاکره برای خلع سلاح هسته‌ای را نیز مغایر تعهد صریح آن‌ها طبق ماده ۶ معاهده مزبور دانست و آمریکا را مسئول بن بست مذاکرات مربوطه اعلام کرد و افزود: ما از آمریکا و سایر قدرت‌های هسته‌ای می‌خواهیم به تعهدات بین المللی خود احترام بگذارند و در اسرع وقت به این تعهدات جامه عمل بپوشانند.

نجفی همچنین در بخش دیگری از سخنانش گفت: نخستین اولویت کنفرانس بازنگری آتی این معاهده باید اتخاذ تصمیم عینی در مورد خلع سلاح هسته‌ای باشد و در این راستا، ما از موضع گروه عدم تعهد برای آغاز مذاکرات یک کنوانسیون جامع در خصوص سلاح‌های هسته‌ای حمایت می‌کنیم. نجفی تصریح کرد ایران بر اهمیت اجرای قطعنامه سال ۱۹۹۵ کنفرانس بازنگری درخصوص خاورمیانه تأکید کرده و سلاح‌های هسته‌ای رژیم صهیونیستی را تهدیدی برای صلح و امنیت خاورمیانه و ورای آن می‌داند که مانع از تحقق «خاورمیانه عاری از سلاح‌های هسته ای» است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->